Het was een bewolkte donderdagavond toen we op het idee kwamen een website op te starten over onze passie, de wielrennerij. Het eigenlijke idee was een magazine, maar gezien het feit dat we pas net om de hoek kwamen kijken, begonnen we maar met een website.

Waarom Cycling Story?
Hoe was het allemaal begonnen? Daags na de Tour de France van 2007 bezochten we op 9 augustus de Profronde van Oostvoorne. Gefascineerd door de bolletjestrui van Juan Mauricio Soler, die in Oostvoorne van start zou gaan, trokken we met nog drie andere klasgenoten vanuit Rotterdam naar de badplaats op Voorne-Putten. De bolletjestrui, die gekke maillot à pois, waarin Lucien van Impe zich in de beginjaren van de bergtrui door het gekke ontwerp enigszins gegeneerd voelde, maar die tegenwoordig in de harten van iedere liefhebber gekoesterd wordt, die bolletjestrui wilden we gewapend met camera’s graag vastleggen op de gevoelige plaat. Dat was ons meer dan gelukt, maar er was meer, de sfeer, de toegankelijkheid en de attractiviteit van een wielerkoers is ons inziens door geen ander sportevenement te evenaren. Zodoende trokken we er in 2008 weer op uit, dit maal naar de Wateringse Wielerdag. En niet veel later was het plan geboren om, zoals gezegd, een website op te zetten met Laurens Alblas achter de camera en het webdesign en Tim van Hengel achter de typemachine.

Laurens in actie tijdens de Tour de France in Rotterdam

Laurens in actie tijdens de Tour de France in Rotterdam

 

Tim scoort een handtekening van Contador voor het goede doel

Tim scoort een handtekening van Contador voor het goede doel

 

Tim en Laurens op de Col des Mosses, Tour de France 2009 (foto: © Laurens Alblas)

Tim en Laurens op de Col des Mosses, Tour de France 2009 (foto: © Laurens Alblas)

 

Groei
In juli 2010 werd het team versterkt met een extra schrijver: Tim van Dijk, student journalistiek. Een goede aanwinst voor de website, zeker ten tijde van de drukte tijdens Tour de France. Eén jaar eerder, tijdens de Tour in 2009, ontmoetten we Tim van Dijk en tijdens de Giro d’Italia in Nederland besproken we ons idee. Tim was enthousiast, wij waren enthousiast en zo kwam het team op 3. Dankzij TimVD kwam het bovendien zover dat foto’s genomen door Cycling Story tijdens de Giro d’Italia in de regionale krant De Rijnpost kwamen.

Team Cycling Story tijdens Tour de France in Rotterdam – v.l.n.r.: Laurens, TimVH, TimVD

 

Inmiddels is Cycling Story aardig doorgegroeid en zijn we o.a. aanwezig bij de Tour de France, waren we bij het debuut van de Worlds Port Classic (waar TimVH zowel burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam als Christian Prudhomme, baas van de Tour de France, interviewde), zijn we haast traditiegetrouw bij de Zesdaagse van Rotterdam, waren we bij het WK Wielrennen in Limburg, Ronde van Vlaanderen, WK Veldrijden en meer koersen. En Cycling Story verzorgde vanuit de eerste volgwagen de officiële live-berichtgeving tijdens de Dutch Food Valley Classic (voorheen Veenendaal-Veenendaal).

Koersspel
Sinds 2012 is Pim Hooghiemstra deel van het Cycling Story team. Pim had eerder in het jaar een online wielerpool bedacht en uitgewerkt voor de Ronde van Spanje. Na in contact te zijn gekomen met Cycling Story en na een gesprek aan de kant van het WK Wielrennen te Limburg werd besloten om een samenwerking aan te gaan. Het doel van de samenwerking was om de wielerpool te integreren in cyclingstory.nl. Rond de jaarwisseling naar 2013 was alles af: het Cycling Story Koersspel was geboren. Het motto: Doe mee, kies je renners en wordt de beste ploegleider van het peloton! En natuurlijk stelt Cycling Story voor de winnaars leuke prijzen ter beschikking. En met succes: ieder jaar groeit het Koersspel verder!

Cycling Story Koersspel logo met ons eigen Cycling Story wielershirt

Cycling Story Koersspel logo met ons eigen Cycling Story wielershirt

 

Team Cycling Story
De artikelen op Cycling Story worden verzorgd door:

Tim van Hengel Tim filmt, fotografeert en schrijft wielerverhalen. Fietst het liefst op het vlakke en neemt de lift als het bergop gaat. Mede-oprichter van Cycling Story.

Tim van Dijk Tim. Halve Belg. Volgt zo veel mogelijk sporten. Uitgesproken passie voor de koers. Traint om zelf cols te bedwingen. Kijkt voor Cycling Story vaak in zijn glazen bol en wacht op het ultieme gloriemoment van Greg van Avermaet.

Laurens Alblas Laurens begon met fotograferen voor Cycling Story tijdens na-Tourse criteriums, de Tour zelf en Zesdaagsen. Inmiddels de technische man achter de website. Passie voor triathlon en veelal op de fiets te vinden in Scandinavië. Mede-oprichter van Cycling Story.

Bob Hobelman Bob schrijft het liefst over grote zaken waarbij enig onderzoek vereist is. Dit resulteert in diepgaande en verduidelijkende artikelen.

Pim Hooghiemstra Pim is de man achter ons Koersspel. Met thuisbasis het heuvelachtige Zuid-Limburg is hij zowel met het Koersspel als op de fiets goed onderweg.

Yiannos Karavias Yiannos laat zijn passies voor poëzie en wielrennen op elkaar los wat resulteert in mooie gedichten over de koers. Vreemde ‘wielrenner in de bijt’, uitgesproken mening over bijna alles én doping, rijdt niet hard wel lang, zijn ros houdt hem op koers, probeert zijn passie voor de sport in woorden te schetsen, no-nonsense en filosofisch.

Davy Scheelen Davy is een Belgische sportliefhebber met een voorliefde voor taal en wielrennen. Aan de hand van vernieuwende invalshoeken komt hij uit bij verrassende verbanden en creatief taalspel.

Jan Eijsbouts Fietst en schrijft, maar zit ook op Franse les voor om goed voor de dag te kunnen komen bij zijn Tourdebuut. Schrijft behalve achtergronden en voorbeschouwingen ook columns die vaak gaan over zijn eigen vrienden en ervaringen op en met de fiets.

Vincent Kwanten Vincent is een Belgische student journalistiek. Door de wereldtitel van Tom Boonen in 2005 werd hij gebeten door de wielermicrobe. Sinds 2010 is hij ook een fervent handtekeningenjager. Zijn passie voor de koers probeert hij in columns en verslagen te gieten.

Ook bijdragen?
Wilt u ook bijdragen aan Cycling Story? Dat kan! Neem een kijkje op onze Schrijf voor ons-pagina en stuur ons een berichtje.

Indien u ons wilt contacteren dan kan dat via onze Contact-pagina.

  • kurt deseintebein

    19 april 2019 #1 Author

    enorm tevreden over jullie site bedank voor de voorbeschouwing die zijn super groetjes kurt

    Beantwoorden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *