Tour de France 2020 – Favorieten etappe 21 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 21

De voorbeschouwing op rit 21. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Wie strijkt het laatste dagsucces op in Parijs?

Etappe 21, zon. 20 september: Mantes-la-Jolie – Parijs (122 km)
De prijzen zijn inmiddels verdeeld en dat wordt traditiegetrouw gevierd in de slotrit naar Parijs, waar de aankomst opnieuw op de Champs-Élysées ligt. De glazen champagne worden erbij gepakt, de fotografen pakken hun fotomomentje en de kilometers worden afgeteld tot de acht ronden door de Parijse binnenstad. Daar beslist een massasprint normaal gesproken over de zege. Welke sprinter strijkt het laatste dagsucces op?

Côte de Beuille (4) – na 13,5 km

Start: 15.45 uur
Verwachte aankomst: 18.50 – 19.08 uur

Nauwelijks bekomen van de bizarre ontknoping op La Planche des Belles Filles, richten we ons vizier op de Champs-Élysees. Caleb Ewan bewees met twee ritzeges zijn status van man met de snelste sprint. In acht van de laatste editie, ging de beste sprinter van die Tour in Parijs met de dagzege aan de haal. Ewan is qua snelheid de te kloppen man. De vinnige Australiër moet rekening houden met Sam Bennett, die zijn groene trui extra glans zal willen geven.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 21 volgens Cycling Story:
***** Ewan
**** Bennett, Bol
*** Coquard, Mezgec, Viviani
** Van Aert, Hofstetter, Kristoff, Pedersen
* Bonifazio, Colbrelli, Stuyven, Theuns, Trentin

Joker: Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick Step)