Tour de France 2020: Favorieten etappe 20 Tour de France 2020: Favorieten etappe 20

De voorbeschouwing op rit 20. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Nog slechts een dag tot de slotetappe naar Parijs!

Etappe 20, zat. 19 september: Lure – La Planche des Belles Filles (36,2 km, ITT)
Op de voorlaatste dag van de Tour de France staat de enige tijdrit op het programma en helaas voor de èchte tijdritspecialisten, het is een klimtijdrit. Voor de wielerliefhebbers is het er eentje om naar uit te kijken, want de aankomst ligt op La Planche des Belles Filles. Als de marges in het klassement toch nog klein blijken te zijn na drie weken koers, kan daar hier in een man-tegen-mangevecht op stroken tot 20 procent verandering in komen.

La Planche des Belles Filles (1) – na 36,2 km

Start eerste renner: 13.00 uur
Verwachte aankomst laatste renner: 18.09 uur

Het vizier is volledig gericht op Jumbo-Visma, de dominante factor in deze 107e Ronde van Frankrijk. Primoz Roglic is op weg naar de eindzege en zal hier de kers op de taart willen zetten. De belangrijkste concurrenten voor de ritoverwinning komen uit het eigen kamp: Tom Dumoulin en Wout van Aert, waarbij het bij laatstgenoemde op het moment van schrijven nog onzeker is of hij vol gas gaat geven. Zo ja, dan behoort Van Aert op basis van zijn Tour tot de favorieten. Of kan Sloveens tijdritkampioen Tadej Pogacar de strijd om het geel toch nog spannend maken?

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 20 volgens Cycling Story:
***** Roglic
**** Van Aert, Dumoulin
*** Martínez, Pogacar, Porte
** Bilbao, Cavagna, Kwiatkowski, Schachmann
* Asgreen, De Gendt, Jungels, Mas, Oliveira

Joker: Marc Soler (Movistar Team)