Tour de France 2020: Favorieten etappe 19 Tour de France 2020: Favorieten etappe 19

De voorbeschouwing op rit 19. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Nog slechts twee dagen tot de slotetappe naar Parijs!

Etappe 19, vr. 18 september: Bourg-en-Bresse – Champagnole (166,5 km)
De etappe naar Champagnole is eigenlijk een overgangsetappe nu de Alpen achter de rug zijn en de klassementsrenners met hun hoofd al bij de tijdrit naar La Planche des Belles Filles zitten. Met name het tweede deel van de route gaat op-en-neer. De overgebleven sprinters lijken in deze rit een kat-en-muisspel te gaan spelen met de vluchters, die koste wat het kost een massasprint willen ontlopen.

Côte de Château-Chalon (4) – na 82 km

Start: 13.30 uur
Verwachte aankomst: 17.27 – 17.48 uur

BORA-hansgrohe heeft de kaarten in handen. Scenario 1: Ze geloven in Peter Sagan en proberen met hun hele ziel en zaligheid de koers te controleren, met voor hun hopelijk een sprint tot gevolg. Scenario 2: BORA stuurt net als het merendeel van het peloton één of meerdere renners mee in de aanval en de winnaar komt uit een grote kopgroep.

Kijkende naar het parcours is het een etappe voor rouleurs. Ronde van Vlaanderen-winnaar Alberto Bettiol is een allrouder, die hier zijn ei kwijt moet kunnen. Dat geldt ook voor Mads Pedersen. In één van zijn laatste dagen als regerend wereldkampioen, zal Pedersen in stijl afscheid willen nemen van de regenboogtrui. Hij heeft het voordeel van zijn krachtige eindschot.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 19 volgens Cycling Story:
***** Bettiol
**** M. Pedersen, Trentin
*** Asgreen, Boasson Hagen, Benoot
** Arndt, C. Pedersen, De Gendt, Kragh Andersen
* Consonni, Mezgec, Mohoric, Sagan, Stuyven

Joker: Greg Van Avermet (CCC)