Tour de France 2020: Favorieten etappe 18 Tour de France 2020: Favorieten etappe 18

De voorbeschouwing op rit 18. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Nog slechts drie dagen tot de slotetappe naar Parijs!

Etappe 18, do. 17 september: Méribel – La Rouche-sur-Foron (175 km)
Met de aankomst op de Col de la Loze is de Ronde van Frankrijk nog niet voorbij. Ook de Alpenrit naar La Roche-sur-Foron is er een voor de klimmers met meer dan 4000 hoogtemeters. Op de route liggen achtereenvolgens de Cormet de Roselend, de Côte de la route des Villes, de Col des Saisies, de Col des Aravis en de Montée du plateau des Glières. Daarna is het nog ruim dertig kilometer naar de streep.

Cormet de Roselend (1) – na 46 km
Côte de la route des Villes (3) – na 67,5 km
Col des Saisies (2) – na 91 km
Col des Aravis (1) – na 117,5 km
Montée du plateau des Glières (HC) – na 143,5 km

Start: 12.05 uur
Verwachte aankomst: 17.12 – 17.50 uur

Het clubje renners dat in de derde week van de Tour de France een etappe kan winnen is gering. Je moet serieus van goeden huize komen wil je überhaupt kans maken. Naast de renners uit de top-10 is het uitkijken naar avonturiers die blijk geven van goede klimmersbenen en heren die hun persoonlijke Tour of die van hun ploeg moeten redden. En dan kan de strijd om de bollentrui nog een extra element vormen. Als in ogenschouw genomen, denken wij dat Richard Carapaz (INEOS-Grenadiers) bij een derde poging wel aan het langste eind trekt.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 18 volgens Cycling Story:
***** Carapaz
**** Bilbao, Hirschi
*** Mas, Reichenbach, Valverde
** Caruso, Kwiatkowski, G. Martin, Soler
* Landa, López, Pogacar, Roglic, Yates

Joker: Daniel Felipe Martínez (EF Pro Cycling)