Tour de France 2020: Favorieten etappe 17 Tour de France 2020: Favorieten etappe 17

De voorbeschouwing op rit 17. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Wie schittert op de loodzware Col de la Loze?

Etappe 17, wo. 16 september: Grenoble – Méribel (170 km)
In de derde Alpenetappe op rij leidt de route de renners over de Col de la Madeleine naar de Col de la Loze, hèt hoogtepunt in deze Tour de France. De ruim 21 kilometer lange slotklim gaat eerst over brede wegen naar het skidorp Méribel, maar dan verandert de klim van karakter en kronkelt zich een weg naar boven. In de laatste 5 kilometer worden scherpe stijgingspercentages gehaald tot wel 20 procent! De finish ligt op 2304 meter hoogte, het dak van de Tour is bereikt.

Col de la Madeleine (HC) – na 107,5 km
Méribel (HC) – na 170 km

Start: 12.15 uur
Verwachte aankomst: 17.03 – 17.39 uur

Het is een cruciale dag in de strijd om het geel. Op deze hoogte en bij deze steiltegraad kan er veel tijd gewonnen dan wel verloren worden. In de voorbije twee bergritten had Tadej Pogacar qua eindschot de bovenhand van Primoz Roglic. Cycling Story gaat dus voor de grote sensatie van deze 107e editie.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 17 volgens Cycling Story:
***** Pogacar
**** Roglic, López
*** Porte, Uran, Yates
** Carapaz, Martínez, Mas, Valverde
* Bilbao, Dumoulin, Kuss, G. Martin, Soler

Joker: Michal Kwiatkowski (INEOS-Grenadiers)