Tour de France 2020 – Favorieten etappe 16 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 16

De voorbeschouwing op rit 16. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De Tour blijft nog even in de Alpen!

Etappe 16, di. 15 september: La Tour-du-Pin – Villard-de-Lans (164 km)
In La Tour-du-Pin begint de laatste week van de Tour de France. Via de Col de Porte en de Côte de Revel koerst het peloton kloksgewijs rond de fraaie Alpenstad Grenoble naar de Montée de Saint-Nizier-du-Moucherotte van eerste categorie, waarmee de finale begint. Mogelijk zien we strijd op twee fronten met enerzijds de vluchters die om de etappezege strijden en anderzijds de klassementsrenners. Gefinisht wordt in skioord Villard-de-Lans.

Côte de Virieu (4) – na 12,5 km
Col de Porte (2) – na 66,5 km
Côte de Revel (2) – na 94,5 km
Montée de Saint-Nizier-du-Moucherotte (1) – na 143,5 km
Villard-de-Lans (1) – na 164 km

Start: 13.05 uur
Verwachte aankomst: 17.23 – 17.52 uur

Met nog zes etappes voor de boeg, zijn liefst 14 van de 18 ploegen nog zonder (rit)succes. Teams zullen het over een andere boeg gaan gooien, nadat de rit naar de Grand Colombier veel schade heeft aangericht in het klassement. Het zou ons niet verbazen dat INEOS renners meestuurt in de aanval nu een tweede Tourzege van Egan Bernal uitgesloten is. De man van wie de hoogste verwachtingen hebben, komt echter uit het kamp van Bora – hansgrohe. Is Lennard Kämna degene die de Duitse formatie de beloning voor hun harde werken bezorgd?

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 16 volgens Cycling Story:
***** Kämna
**** Hirschi, Soler
*** Barguil, Benoot, Lutsenko
** Carthy, Castroviejo, Peters, Rolland
* Van Avermaet, Hermans, Hirt, Peters, Pinot

Joker: Dylan van Baarle (INEOS-Grenadiers)