Tour de France 2020 – Favorieten etappe 15 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 15

De voorbeschouwing op rit 15. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Wie komt als beste uit de tweede Tourweek?

Etappe 15, zon. 13 september: Lyon – Grand Colombier (174,5 km)
In de etappe voor de tweede rustdag komt het peloton terug in de Alpen met een aankomst op de Grand Colombier, na een slotklim van buitencategorie. De beginfase gaat over relatief vlakke wegen, maar dan volgen de Montée de la Selle de Fromentel en direct daarna de Col de la Biche van eerste categorie. Na een afdaling en een stukje in het dal bereiken de renners in Culoz de voet van de slotklim van ruim zeventien kilometer aan ruim 7 procent gemiddeld.

Montée de la Selle de Fromentel (1) – na 111 km
Col de la Biche (1) – na 129 km
Grand Colombier (HC) – na 174,5 km

Start: 12.25 uur
Verwachte aankomst: 17.13 – 17.44 uur

Dit jaar moeten de Alpen de beslissing brengen over Tourwinst. Het verdict zal nog niet vallen op de Grand Colombier, maar hier kunnen wel opnieuw flinke tikken uit worden gedeeld. Door met name het Sloveense topduo Primoz Roglic en Tadej Pogacar. In de voorbije Tour de l’Ain imponeerde Jumbo-Visma op de flanken van Le Grand Colombier door met vier renners in de top-8 te eindigen. Krijgen we opnieuw een dergelijke overmacht te zien van de geel-zwarte brigade?

Gezien het te verwachten geweld wordt het voor de aanvallers moeilijk om uit de greep van de Tourpretendenten te bljven. Drie heren hebben in onze ogen bergop bewezen dit toch te kunnen bewerkstelligen. Marc Hirschi, Lennard Kämna en Daniel Felipe Martinez zijn de namen. En eerstgenoemde is onze keus voor de dagzege.

Voorspellen we hieronder voor de derde rit op rij de juiste winnaar?

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 15 volgens Cycling Story:
***** Hirschi
**** Kämna, Martinez
*** Landa, Pogacar, Roglic
** Bernal, López, Porte, Uran
* Dumoulin, G. Martin, Mas, Quintana, Yates

Joker: Thibaut Pinot (Groupama-FDJ)