Tour de France 2020 – Favorieten etappe 14 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 14

De voorbeschouwing op rit 14. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Wie komt als beste uit de tweede Tourweek?

Etappe 14, zat. 12 september: Clermont-Ferrand – Lyon (194 km)
De veertiende etappe vormt de aanloop naar de Alpenritten, die voor zondag en de dagen na de rustdag op het programma staan. De renners passeren onder andere de Col du Béal van ruim tien kilometer, maar die is al vroeg in de route opgenomen. Het profiel van de finale heeft een Milaan-San Remo’eske vorm met de Côte de la Duchère en de Côte de la Croix-Rousse in de laatste tien kilometer. Wellicht gaat een puncheur met de winst aan de haal.

Côte du château d’Aulteribe (4) – na 32 km
Col du Béal (2) – na 68,5 km
Côte de Courreau (3) – na 93 km
Côte de la Duchère (4) – na 184,5 km
Côte de la Croix-Rousse (4) – na 189,5 km

Start: 13.05 uur
Verwachte aankomst: 17.45 – 18.11 uur

Het is vandaag een typische etappe voor de baroudeurs. Wij in deze rit zijn treintje aan wil haken bij de kopgroep van de dag, moet allereerst behoorlijk had met de fiets kunnen rijden. We rekenen dan ook op bekende namen als Thomas De Gendt en Kasper Asgreen. Als je een ‘punch’ in benen hebt, beschik je over een extra wapen in de finale. Een specialist in het eendagswerk zoals Greg Van Avermaet zal deze dag om met rood omcirkeld hebben. Mocht het toch een spurt van een uitgedund peloton komen, dan komt het misschien aan op een nieuw duel tussen Wout van Aert en Peter Sagan.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 14 volgens Cycling Story:
***** Kragh Andersen
**** Asgreen, Van Avermaet
*** Bettiol, Naesen, Stuyven
** De Gendt, Küng, Oss, Trentin
* Van Aert, Pedersen, Sagan, Turgis, Venturini

Joker: Toms Skuijins (Trek-Segafredo)

  • Tom Vanheede

    12 september 2020 #1 Author

    Remi Cavagna regional de l’etappe