Tour de France 2020 – Favorieten etappe 13 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 13

De voorbeschouwing op rit 13. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Wie komt als beste uit de tweede Tourweek?

Etappe 13, vr. 11 september: Châtel-Guyon – Puy Mary Cantal (191,5 km)
In de dertiende etappe rijdt het peloton naar Puy Mary, waar de streep ligt na een klim van eerste categorie van bijna vijfenhalve kilometer. Onderweg doorkruist de route het Centraal Massief en staan de renners heel veel hoogtemeters te wachten. De Col de Neronne op elf kilometer van de aankomst kan als springplank fungeren voor aanvallers. Maar ook van de klassementsrenners wordt verwacht dat zij zich roeren. Kortom, een dag om naar uit te kijken!

Col de Ceyssat (1) – na 36 km
Col du Guéry (1) – na 63,5 km
Montée de La Stèle (2) – na 85,5 km
Côte de l’Estiade (3) – na 130,5 km
Côte d’Anglards-de-Salers (3) – na 157 km
Col de Neronne (2) – na 180,5 km
Puy Mary (1) – na 191,5 km

Start: 11.50 uur
Verwachte aankomst: 16.46 – 17.19 uur

In deze rit door de Auvergne gaat het de hele dag op en af. In totaal krijgen de heren renners zeven cols voorgeschoteld. Samen zijn die goed voor zo’n 4400 hoogtemeters. De streep is getrokken op de Puy Mary Pas de Peyrol, een col van 5,4 kilometer tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 8 procent. Op de slotklim zijn er stroken tot maximum 15 procent. Dat is voer voor de pocketklimmers, die mogelijk al wegrijden op de Col de Ceyssat, een col van de eerste categorie na 25 kilometer. Kijkende naar de sterren kan het ook een dag voor de klassementsmannen zijn. Is het dan andermaal Slovenië boven?

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 13 volgens Cycling Story:
***** Martinez
**** Alaphilippe, Gaudu
*** Chaves, Fraile, Pinot
** Bilbao, Peters, Reichenbach, Rolland
* Bardet, Bernal, Landa, Pogacar, Roglic

Joker: Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe)