Tour de France 2020 – Favorieten etappe 12 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 12

De voorbeschouwing op rit 12. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Wie komt als beste uit de tweede Tourweek?

Etappe 12, do. 10 september: Chauvigny – Sarran Corrèze (218 km)
Met zijn 218 kilometer is de twaalfde etappe de langste van de Ronde van Frankrijk. De rit is een eerbetoon aan oud-renner Raymond Poulidor en de voormalige president Jacques Chirac, want hun laatste woonplaatsen Saint-Léonard-de-Noblat en Sarran worden bezocht. In de finale is de Suc au May opgenomen, een stevig klimmetje van net geen vier kilometer aan 7,7 procent. Een ambitieuze renner kan hier een gooi doen naar de etappezege.

Côte de Saint-Martin-Terressus (4) – na 104,5 km
Côte d’Eybouleuf (4) – na 121,5 km
Côte de la Croix du Pey (3) – na 177,5 km
Suc au May (2) – na 192,5 km

Start: 11.50 uur
Verwachte aankomst: 16.57 – 17.27 uur

Aanvalluh!!!! Deze heuvelachtige rit is er bij uitstek één voor de vluchters. Aangezien wel 100 renners mee willen zijn in de juiste vlucht, zal het keihard gaan in de openingsfase. Wie, ook met een beetje geluk, de kopgroep van de dag haalt, weet dat deze ontsnapping tot Sarran Corrèze haalt. Op basis van het heuvelachtige parcours zijn enige klimmersbenen vereist en door de vals platte slotkilometers komt een sterk eindschot ook wel van pas. Als we die capaciteiten combineren, komen wij bij Julian Alaphilippe uit.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 12 volgens Cycling Story:
***** Alaphilippe
**** Hirschi, Van Avermaet
*** Kragh Andersen, Impey, Trentin
** Bilbao, Mohoric, Lutsenko, Schachmann
* Bettiol, Fraile, Hermans, Madouas, Molard

Joker: Michael Valgren (NTT Pro Cycling)