Tour de France 2020 – Favorieten etappe 11 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 11

De voorbeschouwing op rit 11. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Wie komt als beste uit de tweede Tourweek?

Etappe 11, wo. 9 september: Châtelaillon-Plage – Poitiers (167,5 km)
Het bezoekje aan de Franse westkust is maar van korte duur, want een dag later trekt de karavaan al landinwaarts. De etappe naar Poitiers telt relatief weinig hoogtemeters en het peloton kan zich opmaken voor een relaxte dag. Een sprint staat in de sterren geschreven met een kaarsrechte aankomst.

Côte de Cherveux (4) – na 91 km

Start: 13.25 uur
Verwachte aankomst: 17.18 – 17.39 uur
De ontlading was enorm bij Sam Bennett, nadat hij dinsdag in Saint-Martin-de-Ré zijn eerste dagsucces in de Tour vierde. Bij de concurrenten die nog met lege handen staan neemt de druk toe, want de rit naar Poitiers is vermoedelijk de voorlaatste kans voor de sprinters. Naast het sluitstuk in Parijs, mogen de snelheidsduivels hooguit nog in etappe 19 strijden om de hoogste eer.

Met een laatste rechte lijn van 1600 meter is de aankomst in Poitiers zo eerlijk als hij maar zijn kan. Wie heeft de combinatie van beste leadout en snelheid? Sam Bennett heeft in Michael Mørkøv de toonaangevende piloot, Cees Bol dan weer de meest indrukwekkende trein in deze Tour. Caleb Ewan is in principe dan weer de snelste man op twee wielen. Ook met amper vier ploegmaats om hem heen, blijft Ewan zich mengen om de winst. Tussen dit drietal moeten we toch een keuze maken voor de vijf sterren en afgaande op de meest recente spurt, trekken we de kaart van de krachtige Bennett.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 11 volgens Cycling Story:
***** Bennett
**** Bol, Ewan
*** Pedersen, Sagan, Viviani
** Coquard, Hofstetter, Greipel, Mezgec,
* Bonifazio, Kristoff, Stuyven, Theuns, Trentin

Joker: Max Walscheid (NTT Pro Cycling)