Tour de France 2020 – Favorieten etappe 10 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 10

De voorbeschouwing op rit 10. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De spanning stijgt naar een kookpunt!

Etappe 10, di. 8 september: Île d’Oléron – Île de Ré (168,5 km)
Na een rustdag en een verplaatsing hebben de Pyreneeën plaatsgemaakt voor de vlakke Franse westkust in de tiende etappe, die begint (Île d’Oléron) èn eindigt op een eiland (Île de Ré). Er zijn twee scenario’s mogelijk: als de wind zich koest houdt, begint het peloton ontspannen aan de tweede Tourweek. Maar staat er een stevige wind, dan is het alle hens aan dek en moeten de kopmannen hopen en bidden dat ze erbij zitten als het op de kant gaat.

Start: 13.30 uur
Verwachte aankomst: 17.20 – 17.40 uur

In de door Wout van Aert gewonnen rit naar Lavaur, hebben we de verhoudingen in de wind kunnen zien. Ditmaal is er echter geen colletje vooraf waar sprinters als Sam Bennett, Cees Bol en Caleb Ewan geloosd kunnen worden. Mocht de wind opnieuw een hoofdrol spelen, dan zal een met waaiers opgegroeide Bol zich niet laten verrassen. Na zijn derde plaats (rit 1) en tweede plaats (rit 5) kan het wel eens drie keer scheepsrecht zijn voor onze landgenoot, die kan rekenen op de beste loodsen in deze Tour. Hup Cees!

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 10 volgens Cycling Story:
***** Bol
**** Bennett, Van Aert
*** Coquard, Kristoff, Sagan
** Boasson Hagen, Ewan, Hofstetter, Laporte
* Pedersen, Naesen, Stuyven, Theuns, Venturini

Joker: Luka Mezgec (Mitchelton-Scott)