Tour de France 2020 – Favorieten etappe 9 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 9

De voorbeschouwing op rit 9. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De spanning stijgt naar een kookpunt!

Etappe 9, zon. 6 september: Pau – Laruns (153 km)
Ook de etappe voor de eerste rustdag is niet te onderschatten. Vanuit de bekende etappeplaats Pau gaat de route naar de Col de la Hourcère, die vrijwel direct wordt gevolgd door de Col de Soudet. Daar bereiken renners al voor de zevende keer deze Tour een hoogte van 1500 meter. In de finale vormt de steile Col de Marie Blanque de scherprechter, waarna het nog achttien kilometer tot aan de streep in Laruns is.

Côte d’Artiguelouve (4) – na 9,5 km
Col de la Hourcère (1) – na 69 km
Col de Soudet (3) – na 78 km
Col d’Ichère (3) – na 115,5 km
Col de Marie Blanque (1) – na 135 km

Start: 12.15 uur
Verwachte aankomst: 16.15 – 16.38 uur

Net als zaterdag, leent de tweede en laatste Pyreneeënrit zich perfect voor een strijd op twee fronten. De koproep – die vermoedelijk zal ontstaan op het klimmetje na 7 kilometer – gaat de ruimte krijgen omdat de favorieten niet bezig zijn met dagwinst, maar met de concurrentie en het geel. Wie mee wil zijn moet in het begin een grote motor hebben of explosief zijn. Dan komen we uit bij mannen als Julian Alaphilippe en Ion Izagirre. Een klimmer als Hugh Carthy staat ook op ons lijstje. Mochten de kleppers het toch onderling uitvechten, dan heeft Tadej Pogacar wat ons betreft de beste papieren.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 9 volgens Cycling Story:
***** Alaphilippe
**** I. Izagirre, Lutsenko
*** Carthy, G. Izagirre, Soler
** De Gendt, De Marchi, Molard, Roche
* Benoot, Fraile, Hirschi, Jungels, Schachmann

Joker: Felix Großschartner (Bora-Hansgrohe)