Tour de France 2020 – Favorieten etappe 8 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 8

De voorbeschouwing op rit 8. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De spanning stijgt naar een kookpunt!

Etappe 8, zat. 5 september: Cazères-sur-Garonne – Loudenvielle (141 km)
In het tweede weekend komt de Tour aan in de Pyreneeën. Op zaterdag krijgt het peloton in een dynamische en veeleisende bergetappe binnen honderd kilometer achtereenvolgens de Col de Menté, de Port de Balès en de Peyresourde voor de wielen geschoven. Na de laatste klim is het nog net iets meer dan tien kilometer naar de streep, dus een goede afdaler gooit hier hoge ogen in de strijd om het dagsucces.

Col de Menté (1) – na 59,5 km
Port de Balès (HC) – na 104,5 km
Col de Peyresourde (1) – na 129,5 km

Start: 13.30 uur
Verwachte aankomst: 17.04 – 17.28 uur

Dankzij het beulswerk van Bora-Hansgrohe en de getrokken waaiers werd etappe 7 er één om duimen en vingers bij af te likken. Op papier belooft de eerste Pyreneeënrit spektakel, maar grote verschillen tussen de klassementsrenners blijven hoogstwaarschijnlijk uit. Cycling Story verwacht dat de topfavorieten zich meer met elkaar bezig zullen houden dan met de dagzege. We zitten dicht bij de Spaanse grens, dus de klimgeiten uit het buurland gaan zich tonen. Sterke renners die hebben bewezen om over voldoende capaciteiten te beschikken om in een zware bergrit als deze toe te slaan zijn onder meer Pelle Bilbao en de gebroeders Ion en Gorka Izagirre. Jesus Herrada zal ook een nieuwe poging willen wagen na zijn tweede plaats van donderdag.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 8 volgens Cycling Story:
***** Bilbao
**** G. Izagirre, I. Izagirre,
*** Carthy, Herrada, Kämna
** De Gendt, Sánchez, Soler, Zakarin
* Hermans, Lutsenko, Mühlberger, Oliveira, Sicard

Joker: Davide Formolo (UAE-Team Emirates)