Tour de France 2020 – Favorieten etappe 7 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 7

De voorbeschouwing op rit 7. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De spanning stijgt naar een kookpunt!

Etappe 7, vr. 4 september: Millau – Lavaur (168 km)
Op de zevende dag gaat het peloton van start in Millau, bekend van haar iconische viaduct. In de eerste 125 kilometer gaat het parcours op-en-neer, maar daarna wordt het vlak. Ook dan blijft het echter opletten, want de open vlaktes op weg naar Lavaur bieden kansen voor waaiervorming. Als er een stevige zijwind opsteekt en een ploeg als Deceuninck-Quick Step plots naar voren rijdt, is het code rood. Normaal gezien is dit een finale voor de sprinters.

Côte de Luzençon (3) – na 9 km
Col de Peyronnenc (3) – na 73,5 km
Côte de Paulhe (4) – na 97,5 km

Start: 13.25 uur
Verwachte aankomst: 17.19 – 17.41 uur

We sluiten de eerste koersweek van deze Tour af met een nieuwe kans voor de sprinters. Inclusief deze rit zijn er nog slechts drie ritten die met zekerheid uitdraaien op een spurt, dus met dat in het achterhoofd zal bij de betreffende ploegen zonder twijfel de kaarten van hun rappe man getrokken worden.

In de door Wout van Aert gewonnen etappe in Privas, bevestigde Team Sunweb dat zij de beste sprinttrein hebben. Letterlijk alles liep volgens het boekje. Alleen had Cees Bol in het perfecte scenario Van Aert geklopt aan de meet. Met een rotonde aan de rode vod is de ploeg die op kop aanvangt opnieuw sterk in het voordeel. Met dat in het achterhoofd is Bol weer een kanshebber bij uitstek. Ons gevoel zegt echter dat hij het in deze aankomst van rechttoe rechtaan op pure snelheid zal moeten afleggen tegen Sam Bennett of Caleb Ewan.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 7 volgens Cycling Story:
***** Bennett
**** Bol, Ewan
*** Nizzolo, Van Aert, Sagan
** Coquard, Hofstetter, Pedersen, Theuns
* Bonifazio, Kristoff, Laporte, Viviani, Trentin

Joker: André Greipel (Israel Start-Up Nation)