Tour de France 2020 – Favorieten etappe 6 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 6

De voorbeschouwing op rit 6. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De spanning stijgt naar een kookpunt!

Etappe 6, do. 3 september: Le Teil – Mont Aigoual (191 km)
Het Centraal Massief is het decor voor de zesde rit met aankomst op de Mont Aigoual, bekend uit het boek De Renner van Tim Krabbé. Over deze berg in de Cevennen is onlangs een podcastserie gemaakt, Le Cycliste, waarin naar de verhalen over deze klim wordt gezocht. De route naar de top is in de Tour een drietrapsraket van ook de Col des Mourèzes van derde categorie en de Col de la Lusette van eerste categorie. De favorieten moeten op hun hoede zijn.

Cap de Coste (3) – na 146 km
Col des Mourèzes (3) – na 163 km
Col de la Lusette (1) – na 177,5 km

Start: 12.00 uur
Verwachte aankomst: 16.42 – 17.13 uur

De combinatie van de Col de la Lusette en Mont Aigoual is een tweede serieuze test voor de mannen van het klassement. Op Orcières-Merlette hebben we de indrukwekkende kracht van Team Jumbo-Visma kunnen zien. Kopman Primoz Roglic maakte het voorbereidende werk van Sepp Kuss en man in vorm Wout van Aert in stijl af. De laatste vijf kilometer van de slotklim zijn niet steil, dus een gelijkaardig scenario als dinsdag – een sprint onder de favorieten – ligt in het verschiet. Komt er voor de derde dag op rij champagne op tafel bij Nederlandse superploeg?

Overigens houden we voor het eerst ook rekening met een succesvolle vlucht. Een ster voor avonturiers die bij voldoende voorsprong uit de greep van de favorieten kunnen blijven.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 6 volgens Cycling Story:
***** Roglic
**** Pogacar, Quintana
*** G. Martin, Lopez, Martin
** Alaphilippe, Dumoulin, Landa, Yates
* Herrada, Hirschi, Kämna, Lutsenko, Roche

Joker: Alexis Vuillermoz (AG2R-La Mondiale)