Tour de France 2020 – Favorieten etappe 5 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 5

De voorbeschouwing op rit 5. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De spanning stijgt naar een kookpunt!

Etappe 5, wo. 2 september: Gap – Privas (183 km)
Op de vijfde dag laat de Tourkaravaan de Alpen voorlopig achterwege als door de Provence naar Privas wordt gekoerst. Naast de twee klimmetjes van vierde categorie kent het parcours enkele listige passages. Zo kan de mistral flink huishouden bij de passage van de Rhône bij Montélimar, waardoor de kans op waaiervorming op de loer ligt. En dan is er nog de oplopende aankomst, die ook andere renners dan alleen de sprinters in de kaart speelt.

Col de Serre Colon (4) – na 130 km
Côte de Saint-Vincent-de-Barrès (4) – na 167 km

Start: 13.10 uur
Verwachte aankomst: 17.18 – 17.41 uur

Perfecte positionering en timing van de sprinttrein is woensdag de absolute sleutel naar succes. Het begint al op circa vier kilometer van de meet, vanaf waar het wegdek tot het binnenrijden van Privas gemiddeld twee procent omhoog loopt. Wie zich opblaast is gezien. Nog crucialer is echter de bocht naar rechts bij de rode vod en de rotonde op 250m van de meet. Wie met name op het laatste punt in poleposition ligt, zal nog moeilijk te kloppen zijn.

Bij Trek-Segafredo oogt het voorbereidende werk goed, maar moet er alleen nog wat finetuning gedaan worden. Als men in Privas de kleine foutjes eruit weet te halen, kan wereldkampioen Mads Pedersen zomaar het zegegebaar maken.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 5 volgens Cycling Story:
***** Pedersen
**** Ewan, Sagan
*** Bennett, Bol, Nizzolo
** Hofstetter, Trentin, Kristoff, Naesen
* Bonifazio, Coquard, Mezgec, Laporte, Viviani

Joker: Greg Van Avermaet (CCC Team)

  • RK

    2 september 2020 #1 Author

    Sam Bennett geen kans vandaag?