Tour de France 2020 – Favorieten etappe 4 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 4

De voorbeschouwing op rit 4. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De spanning stijgt naar een kookpunt!

Etappe 4, di. 1 september: Sisteron – Orcières-Merlette (160,5 km)
Doordat de Tour in Nice van start gaat, hadden de parcoursbouwers de kans om al vroeg in de ronde een eerste aankomst bergop in te tekenen. En die werd met beide handen aangegrepen, want in de heuvelachtige vierde etappe komen de renners aan in skioord Orcières-Merlette na een slotklim van 7,1 kilometer (6,7 procent gemiddeld). Grote verschillen worden hier niet verwacht, maar de finale kan wel een indicatie geven van de vorm van de klassementsrenners.

Col du Festre (3) – na 67,5 km
Côte de Corps (4) – na 97,5 km
Côte de l’Aullagnier (3) – na 125,5 km
Côte de Saint-Léger-les-Mélèzes (3) – na 141,5 km
Orcières-Merlette (1) – na 160,5 km

Start: 13.25 uur
Verwachte aankomst: 17.19 – 17.44 uur

De eerste showdown voor de heren klassementsrenners. Met een aankomst op een col van de eerste categorie moeten al op dag vier de kaarten op tafel. Op basis van de voorbereidingskoersen heeft Team Jumbo-Visma de meeste en grootste troeven in handen, met Primoz Roglic als de aas. Zet de beoogde Tourwinnaar de toon in Orcières-Merlette? Ook opgelet voor zijn jonge Sloveense landgenoot Tadej Pogacar!

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 4 volgens Cycling Story:
***** Roglic
**** Alaphilippe, Pogacar
*** Higuita, Quintana, Yates
** Bernal, Dumoulin, G. Martin, Mollema
* Bardet, Formolo, Martinez, Pinot, Rolland

Joker: Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe)