Tour de France 2020 – Favorieten etappe 3 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 3

De voorbeschouwing op rit 3. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De spanning stijgt naar een kookpunt!

Etappe 3, ma. 31 augustus: Nice – Sisteron (198 km)
Op de derde dag verlaat de Tour badplaats Nice en wordt gedeeltelijk de Route Napoléon gevolgd op weg naar aankomstplaats Sisteron. De route gaat terug op het historische traject dat Napoleon Bonaparte volgde toen hij terugkeerde uit ballingschap van het eiland Elba. Onderweg staan drie klimmetjes van derde categorie en een helling van vierde categorie ingetekend. Maar met een vrijwel vlakke finale is deze rit op het lijf geschreven van de sprinters.

Col du Pilon (3) – na 55 km
Col de la Faye (3) – na 63,5 km
Col des Lèques (3) – na 117,5 km
Col de l’Orme (4) – na 152,5 km

Start: 12.10 uur
Verwachte aankomst: 17.03 – 17.33 uur

Na de pittige etappe van zondag, wijst alles voor etappe drie richting een massasprint. Sam Bennett kon op de openingsdag niet de ideale spurt rijden nadat hij uit het wiel van zijn lead-out werd gedrukt. Zodoende viel hem slechts plaats vier ten deel. Na het dubbele succes van ploegmaat Julian Alaphilippe zal de moraal extra hoog zijn. Cycling Story verwacht de eerste etappezege in de Tour in de loopbaan van Bennett.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 3 volgens Cycling Story:
***** Bennett
**** Bol, Pedersen
*** Ewan, Kristoff, Sagan
** Coquard, Nizzolo, Trentin, Viviani
* Greipel, Hofstetter, Mezgec, Stuyven, Venturini

Joker: Max Walscheid (NTT Pro Cycling)