Tour de France 2020 – Favorieten etappe 2 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 2

De voorbeschouwing op rit 2. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De spanning stijgt naar een kookpunt!

Etappe 2, zon. 30 augustus: Nice – Nice (186 km)
Wie denkt dat de eerste Tourweek op het lijf is geschreven van de sprinters, komt bedrogen uit. In het tweede etmaal van de ronde zoekt het peloton opnieuw het achterland van Nice, maar deze keer krijgt het met de Col de La Colmiane en de Col de Turini twee Alpencols van boven de 1500 meter voor de wielen geschoven. Eenmaal terug aan de kust vormt de Col d’Èze de laatste hindernis op weg naar de streep die opnieuw getrokken is op de Promenade des Anglais.

Col de la Colmiane (1) – na 63,5 km
Col de Turini (1) – na 99,5 km
Col d’Èze (2) – na 153 km

Start: 13.00 uur
Verwachte aankomst: 17.52 – 18.25 uur

Twee cols van de eerste categorie op dag twee van de Tour geeft al aan dat het een atypische editie is qua parcours. Die beklimmingen gaan echter niet het verschil maken zondag. Die rol is weggelegd voor Col d’Èze dan wel de Col de Quatre Chemins (5,5km à 5,7%).

Julian Alaphilippe zal hier direct een kans op succes zien. De grote smaakmaker van vorig jaar kan de sprint van de selecte groep winnen, maar ook solo gaan op de laatste helling. Een kleine voorsprong is met zijn daalcapaciteiten waarschijnlijk al toereikend. In 2019 sloeg hij op dag drie een dubbelslag dankzij zijn explosiviteit. Krijgen we in 2020 al vroeg eenzelfde uitkomst?

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 2 volgens Cycling Story:
***** Alaphilippe
**** Higuita, Trentin
*** Van Avermaet, Formolo, Impey
** Benoot, Lutsenko, Mollema, Valverde
* Kragh Andersen, Mohoric, Neilands, Pogacar, Sagan

Joker: Benoît Cosnefroy (AG2R-La Mondiale)