Tour de France 2020 – Favorieten etappe 1 Tour de France 2020 – Favorieten etappe 1

De voorbeschouwing op rit 1. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De spanning stijgt naar een kookpunt!

Etappe 1, zat. 29 augustus: Nice – Nice (156 km)
Na Düsseldorf, Noirmoutier en Brussel gaat de Tour de France dit jaar van start in de Zuid-Franse badplaats Nice – met een vertraging van twee maanden weliswaar, omdat koersen in juli door het coronavirus onmogelijk was. Voor de openingsetappe over 156 kilometer zijn door het heuvelige achterland van Nice drie rondes uitgetekend, waarin al meteen de eerste hoogtemeters worden afgelegd. De verwachting is echter dat de sprinters gaan strijden om de eerste gele trui.

Côte de Rimiez (3) – na 48,5 km
Côte de Rimiez (3) – na 97 km

Start: 14.00 uur
Verwachte aankomst: 17.47 – 18.09 uur

Caleb Ewan was vorig jaar bij zijn Tourdebuut met drie ritzeges de absolute koning onder de sprinters. Van Ewan moet normaal gesproken de heuvels in dit parcours kunnen overleven, zodat zijn vertrouwde trein hem in een zetel naar de laatste rechte lijn kan brengen. Dan is het aan de vinnige Australiër om het af te maken.

Tour de France 2020 – De favorieten voor etappe 1 volgens Cycling Story:
***** Ewan
**** Bennett, Nizzolo
*** Colbrelli, Sagan, Viviani
** Kristoff, Pedersen, Naesen, Stuyven
* Bol, Coquard, Hofstetter, Mezgec, Trentin

Joker: Clément Venturini (AG2R-La Mondiale)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie