Herziene wielerkalender 2020 met alle WorldTour-koersen Herziene wielerkalender 2020 met alle WorldTour-koersen foto: Tim van Hengel

Het belooft een drukke wielerherfst te worden als de herziene wielerkalender van wielerbond UCI volledig kan worden afgewerkt: in een tijdsbestek van honderd dagen staan liefst 23 WorldTour-wedstrijden op de planning. Cycling Story zet ze allemaal op een rijtje!

Vandaag heeft de UCI de herziene kalender aangekondigd voor het huidige wielerseizoen, dat werd onderbroken door het coronavirus. Onder voorbehoud, want de kalender blijft tot het einde van het seizoen onderhevig aan alle maatregelen met betrekking tot de organisatie van evenementen. Zodra dat nodig is, past de wielerbond de agenda aan.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt het wielerjaar op 1 augustus hervat met Strade Bianche. Voor de vijf Monumenten (Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije) zijn nieuwe data gevonden, net als voor de drie grote ronden: Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España. Wel is de Vuelta met enkele dagen ingekort.

Zes wedstrijden zijn definitief afgelast op verzoek van de organisatoren en keren niet terug op de herziene kalender, namelijk de E3 BinckBank Classic, de Ronde van Romandië, de Ronde van Zwitserland, de Ronde van Catalonië, de Ronde van het Baskenland en de Clásica San Sebastián.

Wielerkalender 2020