Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 20 Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 20 foto: Tim van Hengel

Als er zondag geen ongelukken gebeuren, zet Primoz Roglic de Vuelta op zijn palmares. Roglic zag de eerste eindzege in een grote ronde tijdens de laatste zware beproeving niet meer in het gedrang komen.

Het wordt een Sloveens feestje in Madrid, want Roglic krijgt landgenoot Tadej Pogacar naast zich op het podium. Pogacar mag dankzij een huzarenstuk op de kleinste trede staan. Het 20-jarige goudhaantje van UAE-Team Emirates was al de grootste ontdekking van deze 74e Ronde van Spanje, maar gaf zijn imponerende drieweekse in etappe 20 nog meer glans.

Pogacar schoot op 38 kilometer van het einde weg uit de groep der favorieten en kwam met anderhalve minuut voorsprong aan op het Plataforma de Gredos. Nairo Quintana en Miguel Angel Lopez gaven twee minuten toe. Die marge was voor Pogacar ruimschoots genoeg om over het duo te wippen.

Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 20: