Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 19 Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 19

Deceuninck-Quick Step is ook dit seizoen met afstand de meest succesvolle ploeg. Remi Cavangna bracht al voor de 61e keer champagne op tafel bij de formatie van Patrick Lefevere. Cavagna toonde in de historische straten van Toledo een knap staaltje fietsen door als enige vluchter het peloton voor te blijven.

Primoz Roglic kwam met de schrik vrij. De Sloveense klassementsleider viel bij een massale valpartij op 67 kilometer van het eind tegen een muurtje aan. Waar Roglic zonder ernst zijn weg kon vervolgen, moest zijn trouwe helper Tony Martin de strijd staken.

Overigens liet Movistar zich niet van haar meest sportieve kant zien. Het gezelschap rond nummer twee Alejandro Valverde ging op de pedalen staan toen Roglic en een grote groep achterop raakte. Dankzij hulp van volgauto’s keerde Roglic terug zodat hij in de laatste bergrit 2’50” te verdedigen heeft op Valverde.

Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 19: