Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 16 Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 16

Jakob Fuglsang heeft zijn gloriejaar 2019 verder glans gegeven met ritwinst in de Vuelta.De 34-jarige klimmer van Astana kwam na 144 kilometer solo aan op de top van de Alto de La Cubilla (1e cat.). Na een zwaarbevochten strijd op de slotklim arriveerden Teo Geoghehan Hart en ploegmaat Luis Leon Sanchez in de mist als tweede en derde.

Primoz Roglic zette weer een extra stap richting eindwinst. Naaste belager Alejandro Valverde gaf 23 tellen prijs, waardoor het onderlinge verschil is opgelopen naar 2’48”. Zowel Tadej Pogacar als Miguel Angel Lopez hebben de wereldkampioen scherper in het vizier. Tijdens de laatste vijf dagen van deze grote ronde lijkt enkel de strijd om het zilver en brons nog zeer spannend te worden.

Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 16: