Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 13 Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 13 foto: Tim van Hengel

Slovenië boven in de dertiende etappe van de Vuelta. Tadej Pogacar en Primoz Roglic staken boven de rest uit op de Los Machuchos, een extreem steile klim met stukken tot wel 23 procent. De Slovenen sloegen de handen ineen, waarna Pogacar (20) de zege cadeau kreeg van zijn negen jaar oudere landgenoot.

Roglic was tevreden met zijn tijdwinst op achtervolgers Alejandro Valverde, Miguel Angel Lopez en Nairo Quintana. Valverde volgt nu op 2’25” van Roglic, die op weg is naar de eerste eindzege in een grote ronde. De kansen dat Roglic op het eindpodium in Madrid het gezelschap krijgt van Pogacar nemen toe. Dankzij zijn sterke vertoning steeg Pogacar naar plaats drie in het klassement.

Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 13: