Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 11 Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 11

Het blijft de Vuelta van de avonturiers en winnende outsiders. In etappe 11 had de onbekende Mikel Iturria namens het kleine Euskadi Basque Country – Murias de eer om het zegegebaar te maken. Nota bene een coureur die nog niet eerder had gewonnen als prof.

De 27-jarige Iturria ging met dertien metgezellen op pad en was op 25 kilometer van de meet de volgende die het ruime sop koos. Iturria sloeg een aardig gat, maar voelde in de slotfase de steeds heter wordende adem van zijn achtervolgers. Bij het ingaan van de slotkilometer had Iturria nog amper vijf tellen voorsprong. De eerste jagers konden hem bijna aanraken. Iturria hield echter stand en beleefde in zijn eigen Baskenland de mooiste dag op de fiets.

Het peloton nam een snipperdag en passeerde pas 18 minuten later de finish in Urdax.

Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 11: