Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 8 Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 8

In het pechjaar van Team Sunweb dan toch nog eens een opsteker voor de geplaagde formatie: Nikias Arndt heeft de achtste etappe in de Vuelta op zijn naam geschreven. De 27-jarige Duitser triomfeerde in Igualada door rapper te sprinten dan 13 metgezellen.

Martijn Tusveld was de Nederlandse vertegenwoordiger in de kopgroep, maar de ploegmaat van winnaar Arndt schoof bij een demarrage in de slotkilometers onderuit op een rotonde. Weg kansen. Arndt bracht het verhaal van Sunweb vervolgens toch nog tot een goed einde.

Het peloton bolde negen minuten later over de streep, waardoor Miguel Angel Lopez voor de derde keer deze Vuelta zijn leidende positie af moest staan. Ditmaal profiteerde de Fransman Nicolas Edet van de vrijgevigheid bij Astana.

Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 8: