Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 6 Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 6

Waar José Herrada woensdag niet in slaagde, deed jongere broer Jesús een etappe later wél: winnen. In tegenstelling tot José kon Jesús de armen in de lucht steken na een succesvolle vlucht. De 29-jarige Spanjaard bleek op de slotklim van derde categorie de beste uit een kopgroep van elf man. Robert Gesink legde beslag op een keurige vierde plaats.

Dylan Teuns en David de la Cruz hadden dankzij de voorsprong van vijf minuten uitzicht op het rood van Miguel Angel Lopez. Waar De la Cruz moest passen, ging Teuns voor de dubbelslag. Teuns moest in de laatste honderden meters zijn meerdere erkennen in Herrada. Het rood was echter een mooie troostprijs voor de 27-jarige Belg van Bahrain-Merida.

Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 6: