Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 4 Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 4 foto: Tim van Hengel

Tweede keer, goede keer voor Fabio Jakobsen. De Nederlands kampioen zag zijn sprint maandag de mist in gaan, maar nam 24 uur later op gepaste wijze revanche. Jakobsen werd in een zetel naar de streep gebracht door zijn ploegmaats van Deceuninck-Quick Step en wist Sam Bennett met millimeters verschil te kloppen in El Puig.

Het betekent de mooiste zege in de loopbaan van de 22-jarige Jakobsen. De drager van het rood-wit-blauw schiet triomfeert in zijn eerste grote ronde. Een prachtig Nederlands succes.

Tegenover de ritoverwinning van Jakobsen staat de opgave van onze klassementstroef Steven Kruijswijk. De nummer drie van de voorbije Tour de France had te veel last van zijn knie als gevolg van de val tijdens de ploegentijdrit.

Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 4: