Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 2 Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 2 @ Tim van Hengel

Het openingsweekend van de 74e Ronde van Spanje heeft allesbehalve teleurgesteld. Na een incidentrijke ploegentijdrit moesten de favorieten zondag al uit hun pijp komen. Nairo Quintana ging verrassend met de dagzege aan de haal, terwijl de race met Nicolas Roche ook een nieuwe leider kreeg.

Al op de tweede dag kregen de renners liefst 2800 hoogtemeters voorgeschoteld. In de finale richtte niemand minder dan wereldkampioen Alejandro Valverde schade aan met demarrages op de Alte de Puig Llorenca (3,1 km à 8,8%). Steven Kruijswijk moest passen op de col van de tweede categorie. Onze landgenoot wist met 1’43” nog enigszins de schade te beperken. Wout Poels kwam bijna tien minuten na Quintana over de meet en kan een goede eindklassering al vergeten.

Na de Paul de Llorenca bleven de beste klimmers over, waarna Mikel Nieve de aanstoker was van de beslissende ontsnapping. Nieve kreeg met Quintana Roche, Fabio Aru, Primoz Roglic en Rigoberto Uran vijf ijzersterke metgezellen met zich mee. Vervolgens kon in de straten van Calpe het spel om de dagzege beginnen. Quintana was de slimste van het stel door op kousenvoeten weg te rijden. Zijn metgezellen kregen hem niet meer in de kraag gevat. Runner-up Roche kreeg met de rode leiderstrui nog wel een fraaie troostprijs.

Vuelta a España 2019 – Uitslag etappe 2: