Tour de France 2019 – Uitslag etappe 21 Tour de France 2019 – Uitslag etappe 21 foto: Tim van Hengel

Caleb Ewan heeft op de Champs-Élysées de kers op de taart gezet. De Australiër kwam als een komeet op de meet af en was voor de derde keer in deze Tour de allersnelste. Er bestaat geen twijfel over wie zich de beste sprinter van deze 106e Ronde van Frankijk mag noemen. Dylan Groenewegen moest zich weer tevreden stellen met de tweede plaats.

Egan Bernal kwam veilig als 29e over de meet gereden en is op zijn 22e de op twee na jongste eindwinnaar. INEOS-ploegmaat Geraint Thomas, de winnaar van vorig jaar, en onze landgenoot Steven Kruijswijk vergezellen hem in de top-3. Kruijswijk is de negende Nederlander die op het eindpodium in Parijs mag pronken.

Tour de France 2019 – Uitslag etappe 21: