Tour de France 2019 – Favorieten etappe 21 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 21

De voorbeschouwing op de 21e en laatste rit. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Nummer drie voor Ewan?

Etappe 21: Rambouillet – Parijs (128 km)
Na de traditionele tv-momenten, inclusief het klinken met champagne, volgt het criterium door de straten van Parijs. Tijdens deze Tour hebben er met Christophe Laporte, Jasper Philipsen en onze landgenoot Cees Bol slechts drie rappe mannen Parijs niet gehaald. U kunt dus een koninklijke spurt verwachten. Wij hopen dat Groenewegen de lijdensweg in de Alpen heeft overleefd, zodat hij zijn stunt van 2017 nog eens dunnetjes over kan doen.

Caleb Ewan was echter tot op heden de beste sprinter in deze Tour. De kleine Australiër won twee etappes en sprintte daarnaast nog eens vijf keer top-3. Bovendien beschikt Ewan, in tegenstelling tot Groenewegen, nog over zijn complete trein. Ewan kan op de Champs-Élysees de kers op de taart zetten voor Lotto-Soudal.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 21 volgens Cycling Story
***** Ewan
**** Groenewegen, Viviani
*** Bonifazio, Kristoff, Sagan
** Colbrelli, Matthews, Stuyven, Trentin
* Boasson Hagen, Debusschere, Greipel, Pasqualon, Teunissen

Joker: Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale)