Tour de France 2019 – Favorieten etappe 20 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 20

De voorbeschouwing op rit 20. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Maakt leider Egan Bernal het na de bizarre rit van vrijdag in stijl af?

Etappe 20: Albertville > Val Thorens (130 km)
Alles of niets. Met alleen nog het verplicht nummertje richting Champs-Élysées voor de boeg, moet het hier gebeuren voor de belagers van de gele trui. Wij dromen van een onvergetelijk slotstuk.

De ingrediënten zijn aanwezig. 130 kilometer, drie Alpencols en een aankomst op 2365 meter hoogte. Het is de derde finish boven 2000m binnen deze Tour, iets dat nimmer is voorgekomen. Dat zegt iets over de zwaarte van deze editie. Wie beseft in wintersportoord Val Thorens, na een col van 33(!) kilometer (5,5%), dat hij de Tour op zijn palmares gaat bijvoegen?

Had Bernal de Tour in een beslissende plooi gelegd als de etappe naar Tignes niet was ingekort? We zullen het nooit weten. Feit is dat de 22-jarige Colombiaan van Team INEOS met nog één Alpenrit het geel in handen heeft. INEOS zal in dienst van Bernal de koers gaan proberen te controleren. De overige teams willen met hun kopman(nen) nog opschuiven in het klassement. Het is goed mogelijk dat Simon Yates nog maar eens genoeg ruimte krijgt. Warren Barguil gaf eveneens een sterke indruk op de l’Iseran. Als het aankomt op een duel tussen de kleppers zetten wij ons geld op de ‘outstanding’ Bernal.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 20 volgens Cycling Story:
***** S. Yates
**** Barguil, Bernal
*** Buchmann, Kruijswijk, Thomas
** Landa, Uran, Valverde, Quintana
* Alaphilippe, Bardet, D. Martin, G. Martin, Nibali

Joker: David Gaudu (Groupama-FDJ)