Tour de France 2019 – Favorieten etappe 19 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 19

De voorbeschouwing op rit 19. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De spanning stijgt naar een kookpunt!

Etappe 19: Saint-Jean-de-Maurienne – Tignes (126,5 km)
Hoewel de bergrit van donderdag boven de 200 kilometer gaat, heeft de Tour ook ingezien dat dergelijke extremen een uitzondering moeten zijn in het huidige wielrennen. Korte als deze zijn goed voor de sport. De voorlaatste beproeving biedt ons de Col de l’Iseran, met 2770 meter het dak van deze 106e Tour de France. Nadien wacht nog de Montéé de Tignes (7,4 km à 7%). Dat wordt smullen!

Zeker nu er nog meer dan een handvol renners kansrijk zijn voor de eindzege. Zoals we donderdag hebben gezien, voelen de Colombianen zich helemaal in hun element boven de 2000 meter. Egan Bernal was met afstand de beste onder de overgebleven favorieten. Hij klom naar de tweede plaats, achter de altijd nog niet gekraakte Julian Alaphilippe. Het verschil van anderhalve minuut zal toch een keer dicht moeten. Richting Tignes zullen we zeker een aanval van Bernal zien.

Het zou ons niks verbazen als Bernal na de rit in het geel staat. Voor de dagzege tippen wij een benadigd klimmer, die uit de greep van de groep der favorieten kan blijven. Dat zijn er niet veel, maar Warren Barguil – de nummer 12 op 7’47” moet daartoe in staat worden geachte nu hij zijn benen van 2017 heeft teruggevonden.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 19 volgens Cycling Story:
***** Barguil
**** Quintana, S. Yates
*** Bernal, Landa, Pinot
** Alaphilippe, Buchmann, Kruijswijk, Thomas
* Bardet, Porte, G. Martin, Uran, Valverde

Joker: Roman Kreuziger (Team Dimension Data)