Tour de France 2019 – Favorieten etappe 18 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 18

De voorbeschouwing op rit 18. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De dagen van de waarheid zijn aangebroken!

Etappe 18: Embrun – Valloire (208 km)
Ditmaal is het aan de Alpen om de beslissing te brengen. Het drieluik trapt veelbelovend af. Tussen Embrun en Valloire wordt driemaal de grens van de 2000 meter gepasseerd. Tel daarbij een afstand van 207 kilometer op en je weet dat het een ware slijtageslag is.

Met name de Col d’Izoard (14,1 km km à 7,3%) en de Col du Galibier (23 km à 5,1%) boezemen angst in. Voor de klimmers die excelleren op grote hoogten is dit spek voor de bek. De Colombiaanse kanshebber Egan Bernal werd geboren op 2640 meter hoogte. Hier kan hij toeslaan, als was Thibaut Pinot bergop voorlopig te sterkste. Hier zijn wel goede daalkunsten vereist om een ritzege na de Galibier niet meer uit handen te laten glippen.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 18 volgens Cycling Story:
***** Pinot
**** Landa, Kruijswijk
*** Alaphilippe, Bernal, Buchmann
** Barguil, Thomas, A. Yates, S. Yates
* Aru, Bardet, G. Martin, Quintana, Valverde

Joker: Jack Haig (Mitchelton-Scott)