Tour de France 2019 – Favorieten etappe 17 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 17

De voorbeschouwing op rit 17. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Het is aanvallen geblazen voor de baroudeurs.

Etappe 17: Pont du Gard – Gap (200 km)
Net als Pau is Gap onlosmakelijk verbonden met de Tour. Op de kaart oogt dit geen zware rit, maar schijn bedriegt. Waar de start in Pont du Gard op 88 meter boven zeeniveau is, ligt de streep op 745 hoogte. Vanuit de start is het nooit een meter vlak. Op zoek naar een dagwinnaar is het uitkijken naar baroudeurs met een grote motor.

We moeten ook mee in het achterhoofd nemen dat het kwik de 40 graden aantikt in dit deel van Frankrijk. Naast het parcours en de hitte zijn er nog meer redenen waarom het een uitputtingslag gaat worden. 15 van de 22 teams hebben nog geen ritzege op zak, waardoor bijna alle ploegen iemand mee willen sturen. Voor het overgrote deel van het peloton is dit tevens de laatste kans op succes. Verwacht dus net als zondag een helse openingsfase, die ervoor zorgt dat er alleen kleppers het uit zullen vechten in Gap en omstreken.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 17 volgens Cycling Story:
***** Bilbao
**** Fraile, Trentin
*** Van Avermaet, Mühlberger, Skujins
** Costa, Gallopin, Lutsenko, Mohoric
* Benoot, Clarke, Calmejane, Cosnefroy, Matthews

Joker: Élie Gesbert (Team Arkéa-Samsic)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie