Tour de France 2019 – Favorieten etappe 16 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 16

De voorbeschouwing op rit 16. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Een wandeletappe om de batterijen op te laden?

Etappe 16: Nîmes – Nîmes (177 km)
In de derde week gaat de vermoeidheid een rol spelen. De krachten ebben langzaam weg. Zo kwam de tweede rustdag geen moment te vroeg voor het overgrote deel van het peloton. De ritten door de Pyreneeën hebben er zwaar ingehakt bij velen.

Knechten en sprinters komen met Parijs in zicht stilaan in overlevingsmodus. Dinsdag 23 juli zullen ze toch aan de bak moeten, om voor de voorlaatste keer te kunnen sprinten. Zit er nog genoeg energie in de tank om deze 177 kilometer lange etappe te controleren?

En dan is er in de eindfase nog een ongecategoriseerde heuvel, die in deze fase van de Tour al teveel van het goede kan zijn voor de pure sprinters. Kansen stijgen Matthews en Sagan. Zeker nadat we Vivani zondag op een col van de eerste categorie op kop zagen sleuren voor geletruidrager Julian Alaphilippe. Krijgen we een onvoorspelbare rit/sprint?

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 16 volgens Cycling Story:
***** Sagan
**** Groenewegen, Matthews
*** Colbrelli, Ewan, Viviani
** Bonifazio, Kristoff, Pasqualon, Teunissen
* Boasson Hagen, Bol, Nizzolo Stuyven, Trentin

Joker: Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale)