Tour de France 2019 – Favorieten etappe 15 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 15

De voorbeschouwing op rit 15. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. De benen doen zeer, maar wie bijt er het meest door die pijn heen?

Etappe 15: Limoux – Foix Prat d’Albis (185 km)
Parcoursbouwer Thierry Gouvenou blijft speuren naar nieuwe terreinen. Gouvenou hoopt de Prat d’Albis (11,8 km à 6,9%) opnieuw een pareltje te introduceren in de Tour. In de aanloop doen de Col de Montségur (2e cat.), Port de Lers (1e cat.) en Mur de Péguère (1e cat.) het voorwerk. Twee jaar geleden triomfeerde Barguil met de bolletjestrui om de schouders in Foix. Hoewel de finish toen in het dorp lag, schuiven wij de Fransoos naar voren. In een rit met 4700 hoogtemeters moeten aanvallers van goeden huize komen om een gooi naar succes te doen.

Barguil staat op zeven minuten van Alaphillippe en vormt geen directe bedreiging. Bovendien was hij negende op de Col du Tourmalet. Er bestaat echter een kans dat teams als Deceuninck-Quick Step, Team INEOS en Groupama-FDJ hem niet in de kopgroep willen zien. Dan is het kijken naar de groep renners die al op circa tien minuten of meer staan. Vanuit dat oogpunt hopen bij dat Bauke Mollema de focus naar ritwinst verlegt.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 15 volgens Cycling Story:
***** Barguil
**** Aru, Nibali
*** Haig, Konrad, Mollema
** Kreuziger, Soler. S. Yates, Zakarin
* Alaphilippe, Bernal, Buchmann, Kruijswijk, Pinot

Joker: Mikel Landa (Movistar)