Tour de France 2019 – Favorieten etappe 14 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 14

De voorbeschouwing op rit 14. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Gaat geletruidrager Julian Alaphilippe nog eens stunten?

Etappe 14: Tarbes – Tourmalet Barèges (117,5 km)
Een bezoek aan de mythische Col du Tourmalet kan niet anders dan spektakel opleveren. Zeker als er slechts 117 kilometers op het menu staan. Dergelijke bergetappes doen wielerfans op het puntje van stoel zitten. Dat zal zaterdag 20 juli niet anders zijn. Een finish bovenop de Tourmalet is bovendien iets bijzonders, aangezien het slechts drie keer eerder (1974, 2002 en 2010) voorkwam.

In 2010 zegevierde Andy Schleck in dichte mist nadat hij een heroïsch gevecht met Alberto Contador uitvocht. Boven de 2000 meter-grens gelden er ook andere wetten. Wie verteert de combinatie Soulor (11,9 km à 7,8%) – Tourmalet (19 km à 7,4%) het beste en wie zakt er door het ijs?

Na de tijdrit zijn de verschillen duidelijker geworden. Daardoor is het uitkijken naar aanvallen van begenadigde klimmers die voorlopig geen bedreiging vormen voor het geel. We denken daarbij in eerste instantie aan Mikel Landa (18e op 6’00”), die in het verleden vanuit een schaduwrol al vaker straffe stoten uithaalde.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 14 volgens Cycling Story:
***** Landa
**** Alaphilippe, Thomas
*** Bernal, Mas, Pinot
** Buchmann, Kruijswijk, D. Martin, Quintana
* Bardet, Barguil, Konrad, Valverde, A. Yates

Joker: Fabio Aru (UAE-Team Emirates)