Tour de France 2019 – Favorieten etappe 13 (tijdrit) Tour de France 2019 – Favorieten etappe 13 (tijdrit)

De voorbeschouwing op rit 13. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Wie is het beste tegen de klok?

Etappe 13: Pau – Pau (27,5 km – individuele tijdrit)
Pau was al tientallen keren gastheer van een start of finish in La Grande Boucle. Slechts eenmaal eerder betrof het een individuele tijdrit. In 1981 was Bernard Hinault de sterkte. Door het wegvallen van Tom Dumoulin is een nieuwe Nederlandse overwinning uitgesloten.

Als regerend wereldkampioen zou Rohan Dennis de te kloppen man zijn geweest, ware het niet dat de Australiër donderdag op uiterst merkwaardige wijze de Tour verliet. Nog altijd is het gissen naar de officiële reden van zijn opgave. Zelfs zijn ploeg Bahrain-Merida tast in het duister.

De andere toptijdrijders in deze Tour zullen er niet om malen, hun kansen zijn immers plots gestegen. Op de golvende omloop van 27,2 kilometer zou Wout van Aert, winnaar van de tijdrit in de Dauphiné, kan nu zomaar zijn tweede ritzege opeisen. Van de grote favorieten voor de eindzege heeft Geraint Thomas de beste papieren.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 13 volgens Cycling Story:
***** Van Aert
**** T. Martin, Thomas
*** Kragh Andersen, Küng, Kwiatkowski
** Asgreen, Castroviejo, Haga, Lampaert
* Alaphilippe, Dowsett, Oliveira, Rosskopf, Van Garderen

Joker: Nils Politt (Team Katusha-Alpecin)