Tour de France 2019 – Uitslag etappe 11 Tour de France 2019 – Uitslag etappe 11 foto: Tim van Hengel

Caleb Ewan mocht aan het feest in de elfde Touretappe. De Australiër van Lotto Soudal klopte in het Zuid-Franse Toulouse Dylan Groenewegen nipt in de massasprint.

Vier renners sloegen al vanaf de start de handen ineen. Aimé De Gendt, Lilian Calmejane en de Cofidis-ploegmaats Stéphane Rossetto en Anthony Perez animeerden op die manier lange tijd de etappe vanuit de vroege vlucht. De ploegen van de sprinters hadden echter hun zinnen gezet op de ritwinst, voordat de Tour de France de Pyreneeën in zou trekken. Daarop begonnen zij in de tweede koershelft de voorsprong terug te schroeven.

Nadat de vier vroege vluchters waren ingerekend, maakte het peloton zich op voor een massasprint in Toulouse. Dylan Groenewegen zette zijn spurt vroeg in, maar Ewan profiteerde optimaal van het zog van de rappe man van Jumbo-Visma en pakte de ritzege. Voor de Australiër, die de bijnaam The Pocket Rocket draagt, is het zijn eerste dagsucces in de Tour. Julian Alaphilippe bleef in het bezit van de gele leiderstrui.