Tour de France 2019 – Favorieten etappe 12 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 12

De voorbeschouwing op rit 12. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Daar zijn de Pyreneeën!

Etappe 12: Toulouse – Bagnères-de-Bigorre (209,5 km)
We zijn aangekomen aan de voet van de Pyreneeën en via een vallei gaan we het Zuid-Franse gebergte in. Twee cols van de eerste categorie voeren de matadoren naar Bagnères-de-Bigorre. In 2013 reden Dan Martin en Jakob Fugslang op de Hourquette d’Ancizan weg uit de groep der favorieten, waarna Martin duidelijk sneller was in een sprint-à-deux. De Hourquette d’Ancizan is opnieuw de laatste scherprechter, maar in vergelijking met toen is de rit minder zwaar (2 om 4 cols van de 1e cat.).

Gezien het profiel zien wij deze eerste Pyreneeënrit uitdraaien op een strijd op twee fronten. De verschillen zijn nog niet immens, dus enkele baroudeurs met klimmersbenen zullen naast ritwinst misschien stiekem dromen van het geel. Daarnaast is het uitkijken naar aanvalspogingen van Mikel Landa of Thibaut Pinot, slachtoffers van de waaiers in etappe 10. Zij kunnen, samen met hun ploegmakkers, een extra dimensie geven aan deze rit.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 12 volgens Cycling Story:
***** Mollema
**** Herrada, Woods
*** Meurisse, Teuns, Wellens
** Benoot, Costa, Kangert, Kelderman
* Alaphilippe, Barguil, Fuglsang, Landa, Pinot

Joker: Vincenzo Nibali (Team Bahrain-Merida)