Tour de France 2019 – Favorieten etappe 10 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 10

De voorbeschouwing op rit 10. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Nummer twee voor Groenewegen?

Etappe 10: Saint-Flour – Albi (217,5 km)
Ditmaal rijden we naar de geboortestad van Lilian Calmejane, dus reken maar dat hij meezit in de juiste ontsnapping. Om te winnen in ‘zijn’ Albi zal hij wel het jagende peloton moeten zien te verslaan in een kat-en-muisspel. Met het laatste obstakel op 55 kilometer van het einde zal dat nog lastig zat worden.

Helemaal nadat het peloton zondag een snipperdag nam. Met de rustdag voor de deur moeten de sprintersploegen in principe in staat zijn om het in Albi op een spurt uit te laten draaien. Al valt de rit vanwege de 3000 hoogtemeters niet te onderschatten. Het profiel kan voor Peter Sagan en Michael Matthews een voordeel zijn op de licht hellende aankomst (ca. 3%). Of legt Dylan Groenewegen iedereen er weer op?

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 10 volgens Cycling Story:
***** Sagan
**** Groenewegen, Matthews
*** Colbrelli, Ewan, Viviani
** Philipsen, Kristoff, Teunissen, Trentin
* Van Aert, Van Avermaet, Nizzolo, Pasqualon, Politt

Joker: Lilian Calmejane (Team Total Direct Energie)