Tour de France 2019 – Uitslag etappe 7 Tour de France 2019 – Uitslag etappe 7

Dylan Groenewegen heeft zijn ritzege in de Tour van 2019 te pakken! Bijna een week na zijn valpartij in Brussel was het bij zijn derde kans raak. Onze 26-jarige spurtbom duwde zijn wiel na de langste etappe van deze 106e editie net iets eerder over de meet dan Caleb Ewan.

“Vandaag voelde ik me goed. Ik raakte ingesloten op 500 meter. Mike (Teunissen, red.) kon gelukkig een beetje ruimte maken, ondanks zijn val in het begin van de etappe. Op 250 meter ben ik gewoon gegaan. Het was een close finish, ik zag Caleb Ewan nog komen. Maar ik ben heel blij met deze overwinning. Driemaal is scheepsrecht”, zei de winnaar na afloop tegenover de NOS.

Het is na Mike Teunissen en de demonstratie in de ploegentijdrit al het derde dagsucces voor Team Jumbo-Visma. Voor Groenewegen persoonlijk is het zijn vierde overwinning in de Tour. In 2017 deed hij iedereen versteld staan Champs-Élysées. Vorig jaar was hij zelfs tweemaal de snelste van het hele pakket.

Tour de France 2019 – Uitslag etappe 7: