Tour de France 2019 – Favorieten etappe 8 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 8

De voorbeschouwing op rit 8. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Aanvalluh!

Etappe 8: Mâcon – Saint-Étienne (200 km)
Waar er vrijdag nog krachten konden worden gespaard, is dat zaterdag uitgesloten. De rit van Mâcon naar Saint-Étienne telt immers 3800 hoogtemeters. Avonturiers met klimmersbenen zullen deze etappe dan ook omcirkeld hebben. Grote kans dat de vluchters het onderling uit mogen vechten, waarbij de Côté de Jaillère (1,9 km à 7,9%) als beslissende factor kan fungeren.

Om kans van slagen te hebben is het uitkijken naar coureurs van type en kaliber Dylan Teuns, de triomfator op La Planche des Belles Filles. Landgenoot Tiesj Benoot liet daar zijn klassementsambities varen, waardoor hij op dagen als deze vol voor ritwinst te gaan. Als hij goede benen heeft, is Benoot iemand die we in de juiste ontsnapping kunnen verwachten.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 8 volgens Cycling Story:
***** Benoot
**** Costa, Lutsenko
*** Molard, Mühlberger, Schachmann
** Van Avermaet, De Gendt, Geschke, Trentin
* Bettiol, De Marchi, G. Martin, Naesen, Mohoric

Joker: Toms Skujins (Trek-Segafredo)