Tour de France 2019 – Favorieten etappe 7 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 7

De voorbeschouwing op rit 7. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Een nieuwe kans voor Dylan Groenewegen.

Etappe 7: Belfort – Chalon-sur-Saône (230 km)
De zevende etappe is dan weer voer voor de rappe mannen. Met een lengte van 231 kilometer wordt dit een lange zit voor de renners, maar ook voor ons tv-kijkende liefhebbers. Hopelijk maakt de krachtexplosie van Groenewegen en co. een hoop goed.

Groenewegen heeft weer een paar dagen de tijd gehad om te herstellen van zijn val in Brussel. Na afloop van de vierde etappe gaf hij immers toe dat hij nog niet top was. Dat uitte zich met name in de aanloop naar de sprint. Groenewegen erkende dat hij een verloren sprint reed door onduidelijke communicatie van zijn kant.

De drievoudig ritwinnaar weet dus wat er anders moet om ditmaal wel in perfecte positie te worden afgezet door zijn trein. Intrensiek is Groenewegen de snelste ter wereld en wij denken dat hij Chalon-sur-Saône aantoont.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 7 volgens Cycling Story:
***** Groenewegen
**** Kristoff, Viviani
*** Ewan, Sagan, Trentin
** Matthews, Nizzolo, Stuyven, Teunissen
* Bonifazio, Colbrelli, Greipel, Laporte, Pasqualon

Joker: Ivan Garcia Cortina (Bahrain-Merida)