Tour de France 2019 – Favorieten etappe 6 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 6

De voorbeschouwing op rit 6. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Het wordt smullen voor de buis!

Etappe 6: Mulhouse – La Planche des Belles Filles (160,5 km)
La Planche des Belles Filles (7 km à 8,7%) ontpopt zich stilaan tot een gevestigde waarde in de Ronde van Frankrijk. Het wordt het vierde bezoek in acht uitgaves aan de steile klim. De winnaars: Chris Froome (2012), Vincenzo Nibali (2014) en Fabio Aru (2017). Aangezien er onderweg onder meer twee cols van de eerste categorie worden aangedaan, voegt waarschijnlijk weer een klassementsman van naam zich bij dit fraaie rijtje.

Vrijdag zal er al het nodige duidelijk worden over de verhoudingen. Wie van de favorieten is op de afspraak en welke kandidaat-Tourwinnaars krijgen bij de eerste belangrijke test een mentale dreun te incasseren? Afgaande op zijn machtsvertoon bergop in de Ronde van Zwitserland heeft Egan Bernal misschien wel de beste papieren voor de overwinning.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 6 volgens Cycling Story:
***** Bernal
**** Bardet, Fuglsang
*** Kruijswijk, D. Martin, Pinot
** Landa, Quintana, Thomas, A. Yates
* Alaphilippe, Barguil, Mas, Porte, Uran

Joker: Emmanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe)