Tour de France 2019 – Uitslag etappe 4 Tour de France 2019 – Uitslag etappe 4 foto: Unipublic / Luis Ángel Gómez

Team Jumbo Visma – Deceuninck-Quick Step: 2-2. Een dag na de dubbelslag van Julian Alaphilippe mag de formatie van Patrick Lefevere dankzij Elia Viviani opnieuw aan de champagne.

Viviani werd in de laatste rechte lijn perfect gelanceerd door zijn ervaren lead-outs Michael Morkov en Maximiliano Richeze, waarna de 30-jarige Italiaan het overtuigend af kon maken. Een droom is daarmee uitgekomen, aangezien het voor Viviani zijn allereerste triomf in de Tour is.

Dylan Groenewegen kwam ditmaal wel aan sprinten toe, maar was in de hechtische slotkilometers het wiel van zijn ploegmaats kwijtgeraakt. Onze landgenoot zat om die reden te ver om serieus mee te doen voor winst. Groenewegen reed een verloren sprint en moest genoegen nemen met plaats vijf. Mike Teunissen werd zesde.

Tour de France 2019 – Uitslag etappe 4: